Kauppakeskus Ratinaan tallennetaan pysyvästi 100 000 ihmisen rakkaat viestit

14 huhtikuu, 2016 Kauppakeskus Ratinaan tallennetaan pysyvästi 100 000 ihmisen rakkaat viestit

Keväällä 2018 valmistuva kauppakeskus Ratina luo Tampereen ydinkeskustaan täysin uuden kaupunkialueen, jonka perustan luo yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen toiminnasta kumpuava yhteisöllisyys. Uudenlaisen kaupunkikulttuurin luomiseen voi jokainen osallistua poikkeuksellisella tavalla, esimerkiksi jättämällä läheiselleen oman viestin kauppakeskusalueen keskeisimmälle paikalle, Ratinan aukiolle. Kauppakeskus Ratina kerää viestitervehdyksiä jo rakentamisvaiheen aikana ja ikuistaa ne pysyvästi osaksi kauppakeskuksen viestiseinää, johon toivotaan peräti 100 000 viestiä.

 

Kauppakeskus Ratina haluaa olla mukana luomassa entistä yhteisöllisempää kaupunkikulttuuria tarjoamalla niin yksittäisille ihmisille kuin yhteisöille erilaisia tapoja osallistua Tampereen kehittämiseen.

 

Ensimmäinen askel yhdessä tekemiseen otetaan jo rakentamisvaiheessa keräämällä ihmisiltä viestejä, jotka ovat niin merkityksellisiä, että niiden halutaan säilyvän ikuisesti. Oman viestinsä voi osoittaa rakkaalleen, ystävälleen tai vaikkapa lapselleen. Ideana on, että läheisille osoitetut muutaman virkkeen pituiset viestit koostetaan osaksi yhteisöllistä viestiseinää, josta ne ovat kaikkien luettavissa vielä vuosienkin jälkeen.

 

­”Haluamme olla mukana tukemassa yhteisöllistä tekemistä, sillä uskomme, että alueen omaleimaisuus ja elävyys syntyvät nimenomaan ihmisten toiveita kuuntelemalla ja tarjoamalla heille mahdollisuuksia vaikuttaa paikan tarjontaan. Siksi haastamme mukaan jopa 100 000 Ratinan kehittäjää rakentamaan kanssamme Ratinasta kohtaamispaikka, jollaista Tampereella ei ole aiemmin ollut. Haluamme rakentaa kauppakeskuksen, jonka jokainen voi tuntea omakseen, koska on voinut vaikuttaa omalla panoksellaan alueen luomiseen”, kertoo kauppakeskuspäällikkö Visa Vainiola Sponda Oyj:stä.

 

Koska Ratinasta rakentuu Tampereen suurin kauppakeskus, myös yhteisöllisen viestiseinän tavoite on asetettu korkeaksi. Uudisrakennus Valo-Ratinan ja kahden funkkisrakennuksen, Ranta-Ratinan ja Funkkis-Ratinan, väliin jäävälle aukiolle halutaan ikuistaa jopa 100 000 viestiä. Lisäksi ensimmäisten viestien joukosta valitaan viisi, jotka pääsevät vielä kunniapaikalle toukokuussa muurattavaan Valo-Ratinan peruskiveen.

 

Viestiseinä koristaa Ratinan aukion esiintymistasannetta, joka tarjoaa näyttämön moninaisille ulkoilmaesityksille. Esiintymistasanne nimetään annettujen ehdotusten perusteella. Oman ehdotuksen tasanteen nimeksi voi jättää kauppakeskus Ratinan Facebook-sivulla huhtikuun loppuun asti.

 

­”Kauppakeskus ja sitä ympäröivät alueet tarjoavat erinomaiset puitteet monipuoliseen viihtymiseen, ostoksien tekemiseen ja tapahtumista nauttimiseen. Suomen suurimpien digitaalisen näyttöjen avulla voimme luoda kokemuksia, jotka tapahtuvat samaan aikaan verkossa ja paikan päällä. Olen käynyt keskusteluja Ratinan tarjoamista mahdollisuuksista jo laajasti paikallisten toimijoiden kanssa, ja Tampereelta löytyy selvästi yhteistä tahtoa luoda uudenlainen julkinen tila, jossa kaupunkikulttuurin kaikki muodot pääsevät kukoistamaan, oli kyse sitten vaikkapa ulkoilmateatterista tai esimerkiksi ruokafestareista”, Vainiola jatkaa.

 

Oman ikuisen viestin osaksi 100 000 viestin seinää voi tallentaa osoitteessa Ratina.fi, jossa jaetut viestit ovat myös kaikkien luettavissa.

 

Lisätietoja:

Visa Vainiola, kauppakeskuspäällikkö, Kauppakeskus Ratina, Sponda Oyj

Puh. 040 688 5350, visa.vainiola@sponda.fi