KAUPPAKESKUS RATINAN RUNKO- JA JULKISIVU-URAKAN TEKIJÄ VALITTU

23 maaliskuu, 2016 KAUPPAKESKUS RATINAN RUNKO- JA JULKISIVU-URAKAN TEKIJÄ VALITTU

Kauppakeskus Ratinan runko- ja julkisivu-urakan tekijäksi on valittu Työyhteenliittymä Ratina. Työyhteenliittymän muodostavat Rakennusliike Aki Hyrkkönen Oy, Lamminsivu Oy ja Alasen Rakennus Oy. Työyhteenliittymä toimii jatkossa hankkeen pääurakoitsijana.

 

Kaikki työyhteenliittymään kuuluvat tahot ovat pirkanmaalaisia pitkän linjan rakennusalan ammattilaisia. Valitun runko- ja julkisivu-urakoitsijan myötä rakennustyöt alkavat konkretisoitua ja samalla aikataulut tarkentuvat eri työvaiheiden osalta.

 

Kauppakeskuksen runko rakentuu vuodessa

 

Runko- ja julkisivu-urakan työt aloitetaan välittömästi paikalla valettujen hissikuilujen ja porrashuoneiden teolla sekä teräsrungon ja ontelolaattojen asennuksella. Rakennuksen välipohjat tehdään pääosin ontelolaatoista, jotka tukeutuvat teräsliittopalkkeihin. Yksittäisen laatan pituus on lähes 16 metriä ja painoa sillä on noin 11 000 kg.

 

Ratinan rungon nostamiseen menee noin vuosi. Työ tehdään lohkoittain, joita on kaiken kaikkiaan viisi. Yksi lohko sisältää aina myös osalohkoja. Työ etenee nopeasti, koska useamman lohkon työt ovat käynnissä samanaikaisesti.

 

Katukuvassa työ alkaa näkyä kunnolla heinäkuussa 2016, jolloin Valo-Ratinan päärunko alkaa hahmottua ja runko näkyy työmaa-aidan takaakin. Valo-Ratinan stadionin puoleinen kylki on ylhäällä syksyllä 2016 ja päärunko saavuttaa kokonaisuudessaan harjakorkeutensa vuoden 2017 alkupuolella. Pihatyöt aloitetaan loppukesästä 2017.

 

50 kerrostalon kokoinen urakka

 

Runko- ja julkisivu-urakka sisältää Valo-Ratinan ja Ranta-Ratinan teräsrungon asennuksen, betonielementtien asennukset, paikallavalurakenteet (pois lukien perustukset ja Vuolteenkadun urakka-alueen työt), vesikatot, lasiseinät, julkisivut (tiilimuuraukset ja rappaukset) sekä pintalaatan.

 

Teräsrungon toimittaa Peikko Finland Oy ja betonielementit toimittaa Betonimestarit Oy. Teräsrungon ja betonielementit on suunnitellut A-Insinöörit Suunnittelu Oy.

 

”Rakennusurakan laajuudesta jotakin käsitystä antaa se, että Valo-Ratinan tilalle mahtuisi rakentamaan noin 50 kerrostaloa, jos ala laskettaisiin esimerkiksi neliöissä”, kertoo Spondan projektipäällikkö Rauno Kulmala.

 

Lisätietoja: Rauno Kulmala, projektipäällikkö, puh. 040 353 0050, rauno.kulmala@sponda.fi