Sponda suunnittelee Ratinan kauppakeskusta Tampereen keskustaan

14 lokakuu, 2015 Sponda suunnittelee Ratinan kauppakeskusta Tampereen keskustaanKiinteistösijoitusyhtiö Sponda allekirjoitti tänään sopimuksen Tampereen kaupungin kanssa Ratinan kauppakeskuksen toteuttamisesta. Osana sopimusta Sponda ostaa Tampereen kaupungilta kauppakeskuksen tontin sekä sen pohjoisreunassa sijaitsevan Autotuonnin korttelin kiinteistöt. Kauppakeskuksen kokonaisinvestoinnin arvioidaan olevan noin 200 milj. euroa.

 

Ratinan kauppakeskukseen on suunnitteilla n. 50 000 neliömetriä viihtyisää liike- ja palvelutilaa sekä paikoitustilaa n. 1 250 autolle. Stadionin ja linja-autoaseman väliselle alueelle Tampereen keskustaan sijoittuva kauppakeskus on suunniteltu alueen funkistyyliseen ympäristöön soveltuvaksi.

 

 

Kauppakeskus vahvistaa Tampereen keskustan palvelutarjontaa, ja keskeisen sijainnin ja monipuolisen tarjonnan uskotaan houkuttavan asiakaskuntaa kauppakeskukseen koko Tampereen seutukunnasta. Valmistuttuaan kauppakeskus tarjoaa alueen asukkaille monipuolisten päivittäis- ja erikoistavarakaupan palveluiden lisäksi hyvinvointi- ja ravintolapalveluita.

 

 

Tampereen kaupunki on lisäksi varannut Spondalle kauppakeskuksen läheisyydessä sijaitsevan Vuoltsun korttelin kiinteistöt sekä viereisen toimistorakentamiseen suunnitellun tontin. Spondan tavoitteena on liittää sopimukseen sisältyvä Autotuonnin kortteli ja varattu Vuoltsun kortteli Ratinan kauppakeskuksen yhteyteen.

 

 

Sponda Oyj

 

Lisätietoja:
Kari Inkinen, toimitusjohtaja, puh. 0400 402 653
Veli-Pekka Tanhuanpää, hankekehitysjohtaja, puh. 040 700 9646

 

Sponda Oyj on Suomen ja Venäjän suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimisto-, liike- ja logistiikkakiinteistöjä toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 2,7 mrd euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,4 milj. m².