Tervetuloa Ratina!

14 lokakuu, 2015 Tervetuloa Ratina!

Paakirjoitus

Päätöstä Ratinan kauppakeskuksen rakentamisesta on odotettu kauan. Nyt kuitenkin voimme kertoa odotuksen päättyneen. Ratinan kauppakeskus toteutuu, mikä on merkittävä uutinen tamperelaisille, Tampereen kaupungille, Pirkanmaan talouselämälle sekä Spondalle.

 

Ratinan kauppakeskus täydentää huomattavasti Tampereen keskustan palvelutarjontaa sekä tukee kaupungin kasvua ja vetovoimaa niin asuinpaikkana kuin matkailukohteena. Lisäksi investoinnilla on välittömiä ja kauaskantoisia työllisyysvaikutuksia.

 

Uusi kauppakeskus vahvistaa Tampereen keskusta-alueen kehittymistä herättämällä eloon pitkään vajaakäytössä olleen Ratinan alueen. Modernin kauppakeskuksen kokonaisuuteen kuuluu uudisrakennus ja kaksi entisöityä funkkisrakennusta, jotka kaikki kunnioittavat Ratinan alueen historiaa ja arkkitehtuuria.

 

Spondalle Ratinan kauppakeskus on huomattava hanke. Ratinassa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla korkeatasoinen kauppakeskus ja sijainti kaupungin paraatipaikalla. Kokonaisinvestointi on arvoltaan noin 240 miljoonaa, mikä tekee Ratinasta Spondan suurimman kehityshankkeen.

 

Kuten kaikissa Spondan uusissa rakennushankkeissa, myös Ratinassa, huomioidaan tarkasti ympäristönäkökohdat. Keskeisen sijainnin takia Ratinaan on helppo saapua kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä. Ympäristön huomioiminen näkyy lukuisin eri tavoin kauppakeskuksessa, joka vastaa hyvin nykyaikaisiin ympäristövaatimuksiin. Sitoutumisestamme ympäristövastuullisuuteen kertoo se, että kauppakeskukselle haetaan ympäristösertifiointia.

 

Ratinan kauppakeskuksen rakennustyö käynnistyy huhtikuussa 2015, ja se valmistuu keväällä 2018. Lopputulos on enemmän kuin kauppakeskus: se on uudenlaisten elämysten keskus, eloisa kaupan ja vapaa-ajan kohtaamispaikka, jollaista ei ole aiemmin Tampereella ollut.

 

Kari Inkinen