Työterveyspalvelut helposti saatavilla

29 lokakuu, 2015 Työterveyspalvelut helposti saatavilla

Työterveyspalveluihin erikoistuneen Tullinkulman Työterveyden henkilökunta on vahvasti kauppakeskus Ratinaan tulevien toimitilojen suunnittelussa mukana. Henkilöstön ja asiakkaiden viihtyminen on tilasuunnittelussa keskeisessä roolissa. Tullinkulman Työterveydessä asioi päivittäin jopa 600 ihmistä.

40-vuotias Tullinkulman Työterveys tarjoaa monipuolisia työterveys- ja työelämäpalveluja Tampereen kaupungille ja Tampereella toimiville yrityksille. Yritys siirtää nykyisen Hammareninkadun toimipisteensä palvelut kauppakeskus Ratinaan keväällä 2018.

Tullinkulman Työterveyden henkilökunnalla on merkittävä rooli uusien toimitilojen suunnittelussa. Koko henkilökunnalle toteutettiin kysely, ja henkilöstöstä on koottu työryhmä tilasuunnitteluun. Ei siis ihme, että Tullinkulman Työterveys liikelaitoksen toimitusjohtaja Eija Railanmaa ja muu henkilöstö odottavat innolla uutta toimipistettä ja uusia tiloja.

– Haluamme tarjota henkilökunnallemme ja asiakkaillemme mahdollisimman viihtyisät, toimivat ja innovatiiviset tilat. Hyödynnämme tiloja ja esimerkiksi värejä uudella tavalla ja huomioimme totta kai myös tietosuoja-asiat, kertoo Railanmaa.

Tullinkulman Työterveyden neliömäärät eivät kasva juurikaan nykyisestä, mutta uusien tilojen suunnittelu tarpeita vastaaviksi mahdollistaa toimintojen kehittämisen.

– Esimerkiksi nykypäivän työssä jaksamisen haasteisiin ratkaisuja tarjoavan työkyky-yksikkömme toiminnan kehitys on yksi vahva painopistealueemme. Myös kuntoutustoimintamme tarpeet huomioidaan uusissa tiloissamme, kertoo Railanmaa.

Keskeinen sijainti

Kauppakeskus Ratinan keskeisellä sijainnilla oli suuri vaikutus Tullinkulman Työterveyden päätökseen siirtää yrityksen toiminta Ratinaan.

– Meille on oltava helppo tulla niin kävellen, pyörällä, julkisilla kulkuvälineillä kuin omalla autollakin. Ratinan tilava parkkihalli on erittäin tärkeä, kertoo Railanmaa.

Railanmaan mielestä on hienoa, että työterveyskäynnillä kauppakeskuksessa on mahdollista hoitaa muitakin askareita.

– On mukavaa, että sekä asiakkaamme että työntekijämme pääsevät hyödyntämään kätevästi esimerkiksi kauppakeskuksen ravintolapalveluita.

Tullinkulman Työterveydessä käy joka päivä keskimäärin 500–600 asiakasta. Yrityksen asiakaskunta muodostuu noin 14 000 Tampereen kaupungin työntekijästä ja 1 700 tamperelaisen yrityksen työntekijästä. Kokonaisuudessaan henkilöasiakkaita on noin 32 000.

Tullinkulman Työterveydellä työskentelee noin 40 lääkäriä, noin 40 työterveyshoitajaa, kuusi psykologia ja 10 fysioterapeuttia. Yhteensä yrityksessä työskentelee 130 henkilöä hallinnon ja muiden tukitoimintojen työntekijät mukaan laskettuna.