Uusi kauppakeskus ilahduttaa Ratinan asukkaita

18 marraskuu, 2015 Uusi kauppakeskus ilahduttaa Ratinan asukkaita

 

Kauppakeskus Ratinan marraskuinen asukastilaisuus sai Ratinan alueen asukkaat liikkeelle. Erityisesti Ratinanrannassa odotetaan uutta kauppakeskusta. Kauppakeskus Ratina tuo merkittävästi lisää palveluja Pirkanmaalle, ja erityisesti Pyhäjärven rannalla sijaitsevan Ratinanranta-kaupunginosan asukkaille.

 

 

 


Kaksi kuukautta sitten Ratinanrantaan kotiutunut Leena Laine toivoo kauppakeskus Ratinaan monipuolista palvelutarjontaa. Hyvän päivittäistavarakaupan lisäksi Lainetta houkuttelisivat Ratinaan erilaiset kulttuuritapahtumat.

– Maailmalla kauppakeskukset ovat jo pidempään olleet viihtyisiä kohtaamispaikkoja. Suomessakin tätä trendiä on ollut nähtävissä, ja uskon sen vahvistuvan tulevaisuudessa. Shoppailun lisäksi kauppakeskuksissa vietetään aikaa kahviloissa, ystävien kanssa oleskellen ja käydään tapahtumissa, kuten taidenäyttelyissä.
 

 


Kalle Iloranta on asunut Ratinanrannassa reilut kolme vuotta. Hän pitää positiivisena sitä, että kaupunkia kehitetään ja uudella kauppakeskuksella parannetaan keskustan tarjontaa.

– Haluaisin, että kauppakeskus Ratina täydentää Tampereen olemassa olevaa palvelu- ja liikevalikoimaa. Asukastilaisuudessa oli mukava kuulla, että kauppakeskuksessa toteutetaan tapahtumia. Minua kiinnostavat urheilu- ja musiikkitapahtumat.
 

 


Ratinanrantaan vuonna 2009 muuttanut Marjatta Koskinen iloitsee, että kauppakeskus Ratina valmistuu hänen kotinsa lähettyville. Koskisen mielestä tapahtumat ovat hyvä täydennys kauppakeskuksen tarjontaan.

– Näkisin Ratinan yhtenä kaupungin kulttuuritapahtumien tapahtumapaikkana erityisesti talviaikaan. Siellä voisi olla muun muassa stand up- ja musiikkiesityksiä. Myös putiikkiliikkeiden laadukas ja persoonallinen muoti aikuisille naisille ja tasokas koko perheen kenkäkauppa olisivat tervetullutta Ratinaan.
 

 


Kauppakeskus Ratinan vierellä asuva Toni Ahonen odottaa, että Ratinan valmistuttua hänen kotinsa lähellä on kattava päivittäistavaratarjonta. Uuteen kauppakeskukseen tulevat muun muassa K-Supermarket ja Lidl.

– Arkeni helpottuu ja mukavoituu suuresti, kun naapuriini tulee monipuolisia ruokakauppoja. Tulevaisuudessa me Ratinan alueen asukkaat voimme tehdä kaikki ruokaostokset aivan kotiemme lähellä. Yhdistäisin kauppakeskukseen mielelläni myös tapahtumat ja kulttuurin.
 

 

Asukastilaisuuden esitys on nähtävissä täältä. >
 

Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin täältä. >

 


 

Kauppakeskus Ratinan asukastilaisuus 5.11.2015

Paikalla oli noin 60 lähialueen asukasta kuulemassa kauppakeskuksen ajankohtaisista aiheista ja hankkeen etenemisestä. Tilaisuudessa puhututtivat muun muassa rakentamisen aikaiset liikennejärjestelyt sekä kauppakeskuksen liikevalikoima ja pysäköintihallin ajoyhteydet. Tilaisuudessa puheenvuoronsa pitivät kauppakeskuspäällikkö Visa Vainiola ja projektipäällikkö Rauno Kulmala Sponda Oyj:ltä.