Ylivertainen sijainti houkuttaa ravintoloita Ratinaan

27 huhtikuu, 2017 Ylivertainen sijainti houkuttaa ravintoloita Ratinaan

 

 

Kauppakeskus Ratinaan avataan monta kiintoisaa ravintolaa, jotka monipuolistavat Tampereen ravintolatarjontaa. Ratinan ravintolamaailmaan tulevat esimerkiksi Salaattiasema, Hanko Sushi, Tortilla House, Eat Your Greens!, ZiCi ja Kung Food Panda. Jokainen näistä on uusi tulokas Tampereella.

 

Kauppakeskuspäällikkö Mervi Ahola kertoo ravintolamaailman koostuvan niin tutuista brändeistä kuin täysin uusista toimijoista, joita ei Tampereella ole aiemmin ollut. Eikä tiedossa ole vielä edes kaikkia, sillä tarjonta täydentyy nyt koko ajan, hän muistuttaa.

 

Yksi seikka Ratinan ravintolamaailmassa nousee jo nyt ylitse kaiken. Nimittäin 45 metrin korkeuteen kohoava Valo-Ratinan Periskooppi, joka antaa ravintolamaailman miljöölle

ainutlaatuisen huipennuksen.

 

–Periskoopista voi ihailla koskimaisemaa aivan uudella tavalla. Näkymä Tampereen keskustaan on sieltä ainut laatuaan, Ahola lupaa.

 

Ostosten lomassa on helppo piipahtaa kahviloissa, joita löytyy eri puolilta kauppakeskusta. Kesäaikaan kauppakeskus tarjoaa upeat terassialueet ulkona Ratinan aukiolla, aivan tapahtumapaikkojen välittömässä läheisyydessä. Stadionin yleisötapahtumissa vieraileville Ratina mahdollistaa aiempaa korkeatasoisemmat palvelut.

 

Moni pääkaupunkiseudulta tuttu ravintola nähdään nyt ensi kertaa Tampereella. Tällaisia ovat esimerkiksi Kung Food Panda ja Eat Your Greens! -ravintolat.

 

Eat Your Greens! -ravintolassa päivittäiseen ruokavalioon on helppo lisätä aimo annos terveellistä vihreää. Ravintolassa yhdistyvät pikaruoan nopeus ja terveellisen ruoan kepeys. Puhtaiden ja tuoreiden raaka-aineiden valmistustavat vievät makumatkalle lähimmältä kotitilalta aina toisella puolelle maailmaa.

 

Laajasta valikoimasta voi luoda juuri sellaisen salaatin kuin haluaa ja nauttia jälkiruoaksi herkullista raakakakkua erikoiskahvin kera. Välipalaksi ja janon sammuttajaksi ravintolassa on orgaanisia ja kylmäpuristettuja mehuja.

 

Ravintolamaailmasta löytyvä Kung Food Panda tarjoilee monipuolisesti aasialaisen keittiön antimia buffetissa. Ravintola taitaa korkeatasoiset raaka-aineet ja aidot valmistusmenetelmät.

 

Salaattiasema vaalii laatua, makua ja terveellisyyttä. Helsingissä ja Espoossa tällä hetkellä toimivan ravintolan valikoimiin lukeutuvat salaatit, salaattirullat ja keitot sekä vastapuristetut täysmehut ja tuorepuurot. Ravintolasta löytyy vaihtoehtoja kaikille erityisruokavalioille aina vegaanista gluteenittomaan.

 

– Teemme ravintolassa kaiken itse. Valmistamme salaattikastikkeet ja hummukset, puristamme mehut, pilkomme ja paahdamme juurekset ja vihannekset. Pidämme tärkeänä puhtaita raaka-aineita ja ruokaa, jossa ei ole mitään lisäaineita, kertoo toimitusjohtaja Riikka Wirta Salaattiasemalta.

 

Salaattiaseman tavoin ensimmäisen Tampereen-ravintolansa Ratinaan avaava Tortilla House tarjoaa aina tuoreista raaka-aineista paikanpäällä tehtyä Fresh Mexiä katukeittiötyyliin. Tortilla Housessa voi luoda juuri sellaisen burriton, tacon, quesadillan tai salaatin kuin itse haluaa valitsemalla mieleiset täytteet ja lisukkeet.

 

Tortilla Housen suosio perustuu pelkistetyn ja rehellisen ruoan lisäksi ystävälliseen ja mutkattomaan palveluun sekä helppouteen. Asiakas voi syödä viihtyisässä ravintolassa paikan päällä tai napata mukaan ateriansa.

 

Ratinaan avataan myös Hanko Sushi, jonka ravintoloita löytyy ympäri Suomea jo lähemmäs kaksikymmentä. Nyt Hanko Sushi saapuu Tampereelle.

 

Hanko Sushin perustaja Rolf Wirta kertoo ravintolan nimen viittaavan niin Hangon kaupunkiin kuin japaninkieleen, jossa hanko tarkoittaa leimasinta.

 

– Hanko on leimasin tuoreudesta. Panostamme raaka-aineiden laatuun ja tuoreuteen ja tunnemme raaka-aineiden alkuperän. Meillä sushit valmistetaan asiakkaan tilauksesta paikan päällä käsityönä.

 

Hanko Sushille on tärkeää liikepaikka vilkkaiden asiakasvirtojen varrelta kaupungin keskustassa. Samaa seikkaa korostavat muutkin ravintolatoimijat.

 

– Nyt löytyi oikea paikka. Tampereen keskusta rakentuu Ratinan ympärille, Wirta sanoo.

Yrittäjä Marko Nummelan mukaan kanapikaravintolaketju ZiCille Ratina on Tampereen ykköspaikka, koska kauppakeskus tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen asiakkaalle.

 

ZiCin juuret ovat vankasti suomalaisessa maalaismaisemassa. Ravintolan kaikki raaka-aineet tulevat suomalaisilta maatiloilta. Ravintolan kotimaisuusaste onkin peräti 97–98 prosenttia.

 

– ZiCi on brändi, jonka perusta on kotimaisuus. Kaikki ravintolassamme tarjoiltava kananliha tulee meidän Huttulan tilalta. Valmistamme kastikkeet omalla reseptillä, ja olemme varmasti ainoa pikaruokaketju, jolla on kotimaiset ranskalaiset. Ne meille toimittaa Pohjolan Peruna, Nummela kertoo.

 

Fiilikseltään skandinaavisen kotoisaan ZiCi-ravintolaan on sisäänkäynti sekä kauppakeskuksen sisältä että suoraan ulkoa. Kesäisin ravintolan yhteydessä on terassi.

 

Kauppakeskus Ratina

 • avautuu keväällä 2018
 • sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Tampereen stadionin ja linja-autoaseman vieressä
 • kolmen rakennuksen kokonaisuus: uudisrakennus Valo-Ratina ja funkkisrakennukset Ranta-Ratina ja Funkkis-Ratina
 • Tampereen suurin kauppakeskus
 • liikkeitä yli 150, paikoitustilat 1 250 autolle
 • www.ratina.fi

 

Ratinaan tulevia kahviloita ja ravintoloita, mm.

 • Linkosuo
 • Picnic
 • Jungle Juice
 • Robert’s Coffee
 • Kotipizza
 • Piemonte
 • Classic Pizza
 • Salaattiasema
 • Hanko Sushi
 • ZiCi
 • Eat Your Greens!
 • Kung Food Panda
 • Tortilla House

 

Lisätietoja: Mervi Ahola, kauppakeskuspäällikkö, puh. 040 653 2575